14.5 C
Esbjerg
24. juli 2024
Image default
ArtiklerLifestyle

Håndtere dårlig ledelse?

Håndtere dårlig ledelse

Photo by Campaign Creators on Unsplash

Håndtere dårlig ledelse?. Hvis du er så uheldig at være på en arbejdsplads hvor din leder ikke fungerer så har du min dybeste sympati. Hvis du aldrig har været på en arbejdsplads hvor der er en leder der fungerer, så er mit råd at kigge på dig selv i spejlet, og enten blive selvstændig eller reflektere over din egen adfærd og arbejde med din egen selvudvikling og relationelle kompetencer.

Dette blogindlæg er til dig der har været så uheldig rent faktisk at ramme ind i en leder som af den ene eller anden grund ikke fungerer på arbejdspladsen. Dårlig ledelse kan være hårdt at være i, men jeg må på forhånd advare dig. Du får i dette blogindlæg værktøjer til at forandre din egen adfærd og ikke din leders.

Hvad er din leders motivation: Identificer hvad der driver din leder

Jo bedre du forstår hvad der driver din leder, jo bedre er du i stand til at levere resultater som lever op til din leders forventninger. Prøv at leg med tanken, og sæt dig i din leders sted.

  • Hvad betyder noget for din leder?
  • Hvad holder din leder vågen om natten?
  • Hvad elsker din leder og hvad bryder din leder sig ikke om?
  • Hvad gør din leder bange?
  • Hvilket pres er din leder udsat for i forhold til at levere resultater?
  • Hvordan bliver din leder målt på sine resultater?

Når du ved hvad der driver din leder, selv hvis din leder ikke selv er helt klar over det, så vil du i højere grad være i stand til at vælge et sprog og formuleringer som din leder vil lytte til. Du vil kunne tale til din leders værdier, bekymringer og prioriteringer.

Indenfor forhandlingsteori er der følgende grundsætning: Du kan kun få en modpart til forhandlingsbordet, hvis du enten kan hjælpe eller skade modparten. Sørg for at din leder ved at du kan hjælpe.

Støt din leder:  Lad være at synliggøre din leders svagheder.

Jeg ved det lyder underligt, at du skal støtte din leder og undlade at synliggøre din leders svagheder. Pointen er imidlertid hvis din leder virkelig er så dårlig, så vil vedkommende klare dette job uden din hjælp. Det eneste du selv opnår ved at få din leder til at se dårlig ud er risikoen for en kæmpe konflikt, der kan skade både dit omdømme og din karriere.

Hjælp din leder med at finde frem til vedkommende styrker og arbejd proaktivt væk fra svaghederne. Ved du eksempelvis, at din leder tit kommer for sent til møder, så tilbyd eksempelvis at starte mødet op indtil din leder kan være der.

Er din leder glemsom eller skifter mening, så sørg for at få beslutninger dokumenteret på mails eller i referater fra møder. På den måde hjælper du din leder, men sikrer også at der bliver holdt fast i beslutninger.

Ingen er uundværlig, men du kan gøre det meget svært for din leder at undvære dig, så længe din leder ved, at du er til at stole på, og du aktivt understøtter din leders arbejde.

Ved at gøre hvad du kan for at få din leder til at lykkes, så skaber du fundamentet til at du også selv vil lykkes i dit arbejde. Du får måske ikke umiddelbart gevinst, men i det lange løb vil det betale sig. Det kan altid betale sig at hjælpe din leder og andre til at skabe bedre resultater end de ellers ville have gjort.

Lad være med at kopiere din leders adfærd

Lad aldrig din leders dårlige opførsel blive en undskyldning for selv at have en dårlig opførsel. Uanset hvor dårlig din leder er har du ingen undskyldning for ikke at yde dit bedste på arbejdet. Sørg for at forblive fokuseret, det er langt sjovere at gå på arbejde når man gør sig umage.

Du kan sagtens tale om hvor dårlig din leder er når du er derhjemme eller blandt gode venner, men når du er på arbejdet, så vær engageret og oppe på mærkerne.

At samarbejde konstruktivt med en leder der ikke fungerer, kan meget vel skabe et positivt omdømme for dig selv. Du ved aldrig hvem der kigger dig over skulderen, men du kan være helt sikkert på at mange af de mennesker der i fremtiden kan skabe muligheder for dig, allerede holder øje.

 

John Grandt

 

“The great aim of education is not knowledge but action.”
—Herbert Spencer (1820–1903)

 

 

Related posts

Version 2.0 2024

John Grandt

Google Analytics Now Illegal in Austria

John Grandt

AMP & johngrandt.dk

John Grandt

Leave a Comment

BIKES.GRANDTS.COM